FM Mattsson sponsrar Sara Anderssons elitdrömmar – ”Vi är otroligt stolta”

Moras skidskyttetalang Sara Andersson, 21 år, som sedan förra året ingår i Svenska skidskytteförbundets
A-landslag, toppar nu sin elitsatsning med ett nytt sponsringssamarbete med FM Mattsson.  
 
Sara Andersson, som bland annat vunnit sprintguld och silver i distansloppet vid ungdoms-OS i Vuokatti 2022 och guld i sprint 7,5 km på Junior-VM i Otepää senaste säsongen, har imponerat stort på den nationella och internationella skidskyttearenan. Hon är utöver att vara en del av A-landslaget också en av deltagarna i Sveriges Olympiska Kommittés (SOK) stödprogram Topp och Talang.
 
För att möjliggöra satsningen mot den absoluta världseliten har Sara Andersson nu ingått ett sponsorsamarbete med
FM Mattsson, ett av Moras äldsta och mest framstående varumärken. Hennes klubb, Mora Biathlon, är dessutom en förening som FM Mattsson sedan länge har haft ett samarbete med. 
 
”Vi är otroligt stolta över att kunna stödja Sara i hennes resa mot toppen. Hennes målmedvetenhet och starka vilja att utvecklas speglar våra egna värderingar här på FM Mattsson. Vi har haft vår verksamhet i Mora sedan 1865 och har alltid varit engagerade i lokalsamhället. För oss är det självklart att verka i samhällets tjänst, och att stötta lokala talanger som Sara är ett led i detta arbete. Vi ser det som en investering i framtiden, inte bara för henne som individ, utan för hela Mora," säger Peter Hermansson, sälj- och marknadschef på FM Mattsson. 
 
Sara Andersson uttrycker stor tacksamhet över både utnämningen till SOK:s 
Topp och Talang-program och sitt nya samarbete med FM Mattsson. 
 
"Det känns fantastiskt att få den här chansen. Stödet från både SOK och FM Mattsson ger mig de förutsättningar jag behöver för att ta nästa steg i min karriär. Jag ser verkligen fram emot vad framtiden har att erbjuda, och jag hoppas kunna inspirera fler unga här i Mora att följa sina drömmar," säger Sara Andersson.